Hledáš boty do měkkého a blátivého terénu? Tahle tabulka ti pomůže najít ty pravé

Zpět

Nechcete své aktivity podřizovat počasí? Se správnou výbavou nemusíte. CROSS kolekce značky Salomon je složena z běžeckých modelů bot, které vás podrží v měkkém terénu a bahně. Mají mezi sebou malé rozdíly, ve kterých se vám teď vynasnažíme udělat pořádek. Po přečtení článku si budete umět vybrat crossovou botu podle představ a počasí vám začne říkat “pane”.

MicrosoftTeams-image (57)

ČETNOST BĚHŮ

Ti, kteří běhají příležitostně, budou mít jiné potřeby než ti z vás, kteří běhají každý den, zvláště pokud jde o nalezení dokonalých bot! Proto první dvě věci, které je třeba při nákupu nových bot zvážit, je to, jak moc běháte a na jakém terénu!

 

DROP

Základním prvkem, který je třeba vzít v úvahu při výběru běžeckých bot, je definován jako rozdíl mezi výškou paty a přední části chodidla. Čím větší je drop, tím strmější je úhel mezi patou a špičkou. Výběr obuvi, která se vyznačuje takovým dropem, který odpovídá vašemu kroku, povede k většímu pohodlí obuvi a sníží riziko zranění při běhu. Pokud spíkujete gut ingliš, pusťte si tohle video, kde je drop popsán podrobněji.

STŘIH

Chcete-li dosáhnout maximálního pohodlí a podpory, vyberte si botu, která odpovídá vašemu chodidlu. Supercross 3, Madcross a Alphacross 3 se ve srovnání s Wildcross 2 a Speedcross 5 vyznačují volnějším střihem. Cross 2 PRO a S/LAB Cross 2 jsou užší a pevnější pro maximální cit chodidla. Při závodě se upřednostňuje výkon před pohodlím.

CONTAGRIP® TECHNOLOGIE

Technologie Contagrip, vyvinutá za účelem dosažení maximální trakce v nejrůznějších terénech, poskytuje tyto výhody:

 

  • Contagrip® Traction Durability: Hluboká očka a dlouhotrvající odolnost (díky velmi pružné gumě) činí tuto obuv ideální pro smíšený terén.

  • Contagrip® Traction Adhesion: Hluboké, ostré hřeby vyrobené z gumové směsi, která poskytuje dokonalou rovnováhu mezi trvanlivostí a přilnavostí, činí tuto obuv skvělou na nestabilních, měkkých nebo drsných površích.
SuperCross_Salomon_2021__www.jeremy-bernard.com_0617.jpg.cq5dam.web.1200.1200

TLUMENÍ

Když bota při běhu dopadne na zem, její tlumení absorbuje sílu nárazu. Řada běžeckých bot CROSS nabízí tři různé typy tlumení:

 

  • Biobased EVA: Vysoce výkonný materiál EVA (ethylen-vinylacetát) neboli pěna, která působivě absorbuje nárazy.

  • EnergyCell ™: Vysoce účinná směs použitá v mezipodešvi, která absorbuje opakované nárazy.

  • EnergyCell ™ Plus: V mezipodešvi použitá směs, která poskytuje výjimečnou návratnost energie spolu s vynikajícím odpružením a odolností.

SVRŠEK

Výše uvedené modely CROSS jsou k dispozici v následujících provedeních:

 

  • Ripstop: Tkaný materiál často vyrobený z vyztuženého nylonu, který poskytuje lepší odolnost proti roztržení a oděru.

  • Single layer mesh: Jednovrstvá síťovina, která je blízko chodidla pro maximální pocit.

  • Anti-debris mesh: Pevná síťovina, která zabraňuje zachycení nečistot mezi vaší nohou a vložkou.

  • Matryx®: Patentovaná technologie svršku utkaná z Kevlaru, která zajišťuje pohodlí a účinnou oporu pro nohu.
MadCross_Salomon_2021__www.jeremy-bernard.com_1856.jpg.cq5dam.web.1200.1200
MadCross_Salomon_2021__www.jeremy-bernard.com_8280.jpg.cq5dam.web.1200.1200

Některé modely CROSS mají tyto další technologie:

Sensifit ™

  • SensiFit ™ obepíná nohu po bocích od podešve k šněrovacímu systému a zajišťuje bezpečné, přesné a přizpůsobivé obepnutí chodidla.

 

Quicklace ™

  • Jednoduchý a účinný šněrovací systém využívající jeden snadný krok, jehož výsledkem je bota, která se snadno nazouvá i zouvá.

Na závěr bychom rádi zmínili, že jak dlouho a kde poběžíte, určí, jak moc budete řešit váhu bot. Záleží jen na vás, jak lehké nebo těžké boty chcete mít!

Pokud si stále nejste jisti, jaké boty CROSS zvolit, i po přečtení článku, můžete si nechat zaslat vybrané modely bot na jednu z našich prodejen a vyzkoušet je na vlastní kůži.

Zdroj: salomon.com