Recenze: Garmont Trail Beast GTX, to je spolehlivá turistická bota, se kterou vás nezastaví počasí ani náročný terén

Zpět

Outdoorové boty Garmont Trail Beast s membránou Gore-Tex jsou vhodné do města i na výlety v přírodě. Díky podrážce Vibram vás podrží na mokrém povrchu i kamenech. Jak s nimi byl spokojený Jaroslav, který boty vyhrál v naší soutěži? Proč ho zaujaly na první pohled a co na nich oceňuje nejvíc? Dozvíte se v recenzi.

Garmont Trail Beast

Už na první pohled jsou to kvalitní boty

Nadešel den, kdy mi dorazil balík s mými novými botami Garmont Trail Beast GTX. Hned po rozbalení krabice mi bylo jasné, že v rukou držím kvalitní boty. Mají krásně čisté a přesně šité švy. Černý, matný svršek s jemně vyraženou značkou Garmont a označením technologie Gore-Tex půjde barevně ke každému outfitu. Oceňuji úžasně měkký jazyk s logem, černé pevné tkaničky i mohutnou a velice pevnou podrážku Vibram s šedými prvky. Kulatá špička zajišťuje pohodlí prstů. Na první pohled jsem byl z bot nadšený. 

Garmont Trail Beast
Garmont Trail Beast

Udrží vaše nohy pořád v suchu

Také první obutí bylo milým překvapením. Bota pevně, ale příjemně objala nohu. Utažením na mě až příliš dlouhých tkaniček se noha v botě ještě dokonaleji upevnila. Stélka je velice příjemná a bota na noze velmi pohodlná. Podrážka pevná a pružná. Zvolil jsem velikost 46, která mi skvěle padla. Nikde nic netlačí, je tedy čas na první zkoušku v terénu. 

Jejich prvním testem byl výšlap milovaným krajem Oty Pavla. První kroky vedly asfaltovou silnicí přes vesnici Branov. Šlo se mi pohodlně. Přede mnou byla polní cesta plná kamenů. I zde boty Garmont skvěle obstály. Díky pevnosti podrážky jsem necítil ani jednu nerovnost terénu.

Začalo pršet a tak jsem kopec vedoucí do kempu Branov a k řece Berounce scházel v dešti. Noha pevně držela v botě a podrážka skvěle přilnula k mokrému povrchu kamenů i trávy. Membrána Gore-Tex dokonale odvedla svoji práci v dešti i při procházení mezi kameny splavu, kterému jsem prostě neodolal. Nohy zůstaly naprosto v suchu. 

Garmont Trail Beast
Garmont Trail Beast

Podrží i na mokrých kamenech

Po dešti jsem zdolal pár metrů Hadí skály, kde mi byly Garmont Trail Beast GTX opět skvělou oporou. Podrážka neklouzala a pevně držela ve skulinách skály. Trasu jsem zvládl bez bolavých, mokrých nebo zpocených nohou a bez jediného puchýře.

Od té doby jsou mým věrným parťákem nejen při procházkách, ale také při náročných výšlapech. Pokaždé dostanou zabrat na prašných či blátivých cestách, ovšem jejich údržba a čištění jsou natolik snadné, že stále vypadají jako nové. 

Garmont Trail Beast
Garmont Trail Beast

Ideální model na různorodé terény

Tyto boty bych vřele doporučil všem lidem, kteří mají rádi pohyb, procházky rozmanitou přírodou a které nezastaví žádné počasí ani terén. Určitě jim budou při všech těchto akcích užitečným společníkem, který zajistí pohodlí, odolnost, prodyšnost a nepromokne na žádném výletě..

Další články ze světa sportovního vybavení

Volnočasové boty

TOP VÝBĚR: 10 našich nejoblíbenějších volnočasových modelů pro rok 2024

Musí se pro krásu trpět? To rozhodně neplatí pro naši volnočasovou obuv. Kromě toho, že jsou to designovky, které jen tak nevyjdou z módy, jsou i skvěle komfortní. Chcete si v nich občas zasportovat, zajít si na procházku do lesa nebo strávit den u vody? V našem výběru najdete deset volnočasových modelů, které se mezi […]

SLAB Ultra 10

Recenze: Běžecká vesta S/LAB ULTRA 10 pojme vše potřebné na závody i tréninky. Při běhu ji vůbec nebudete vnímat

Na dlouhých závodech nebo bězích se neobejdete bez běžecké vesty. Ta na rozdíl od batohu na zádech neskáče a vše potřebné máte po ruce. Většina závodníků mívá vesty od Salomon. Tato značka je mezi vestami leaderem. Jsou totiž jako vaše druhá kůže a jsou propracované do nejmenších detailů. Prémiovou novinku Salomon S/LAB Ultra 10 otestoval […]

Náhled Brooks Ghost Max

Recenze: Brooks Ghost Max, to je vyšší stabilita i rychlost při intervalových trénincích i závodech

Brooks Ghost Max je běžecká bota s mohutnou vrstvou tlumení, nízkým dropem a geometrií, která umožňuje plynulejší přechod do odrazu. Náš tester Martin, který ročně naběhá přibližně 2 000 km, je zkoušel hlavně při intervalových trénincích. Přečtěte si jeho recenzi a zjistíte, co si na nich nemohl vynachválit a s čím naopak spokojený nebyl.  Líbivý […]